Magüi Mira, premi Valle-Inclán de teatre per ‘Consentimiento’

Aquesta creació de Nina Raine fa una reflexió sobre la falta d’empatia i la veritat amagada darrere d’una violació.

La directora i actriu teatral Magüi Mira, en una imatge d’arxiu
La directora i actriu teatral Magüi Mira, en una imatge d’arxiu / Europa Press

L’actriu i directora valenciana Magüi Mira ja té a casa l’estatueta del premi a l’excel·lència teatral, en guanyar aquest dilluns el XIII Premi Valle-Inclán pel seu treball al capdavant de l’obra Consentimiento.

Aquesta creació de la dramaturga anglesa, Nina Raine, fa una reflexió sobre la falta d’empatia i la veritat amagada darrere d’una violació. L’obra va estar protagonitzada fa un any per Candela Peña, Jesús Noguero, Clara Sanchis i David Lorente al Teatre Valle-Inclán del Centre Dramàtic Nacional.

El premi, que convoca el suplement "El Cultural" del diari El Mundo, s’atorga pel procediment Goncourt, és a dir, després de diverses rondes d’eliminació entre els finalistes. L’última ronda va tindre com a contendent l’actor José Sacristán, després de ser eliminats deu candidats més. Amb aquest reconeixement, Mira s’uneix a la llista de guardonats en què destaquen figures com ara Carlos Hipólito, Carmen Machi, Núria Espert, Juan Echanove, Concha Velasco, Aitana Sánchez-Gijón o Ernesto Caballero.

També et pot interessar

stats