El Magnànim anuncia les obres guanyadores en els premis València i València Nova 2022

En aquesta edició, s'han incrementat els premis en metàl·lic de 80.000 a 100.000 euros

Fotografia de les persones guardonades amb els premis València i València Nova 2022
Fotografia de les persones guardonades amb els premis València i València Nova 2022 / Diputació de València

El Muvim ha acollit aquest dijous l’entrega de Premis València i València Nova 2022, que atorga la Institució Alfons el Magnànim. Enguany, s’han presentat 288 obres entre poemaris, novel·les, assajos i entre altres.

Entre els guardonats, del Premis València ha destacat l’escriptor Vicent Enric Belda, qui ha rebut el premi en la modalitat de narrativa en valencià amb Pavana per a un infant difunt, ambientada en l’època de la Renaixença a la ciutat de València i la seua rodalia.

El guardò per la modalitat en llengua castellana ha recaigut en Francisco López Serrano per la seua novel·la La piel muda, que segons el jurat destaca per “la seua profunditat literària, l’originalitat del punt de vista, els vincles entre art i vida, i les referències culturals i artístiques, que nodreixen una trama impossible d’abandonar des de la primera fins a l’última línia”.

En poesia, Albert Garcia Elena ha rebut el premi pel seu poemari Els contorns de l’abisme, que connecta la contemporaneïtat i l’era digital. En llengua castellana, el guardó ha sigut per a Juan Ramón Santos pel seu tercer poemari Vida salvaje, una reflexió metafísica sobre la pròpia existència.

El premi València d’assaig ha sigut per a Toni Bellón Climent, amb l’obra El procés de patrimonialització de les festes de la Mare de Déu de la Salut (1959-2020).

El premi de novel·la gràfica ha sigut per a l’obra Rotunda, de l’artista Candela Sierra, amb què denuncia la precarietat laboral.

Quant al Premi València Nova, el castellonenc Pablo Alaña Rivera ha aconseguit, per unanimitat del jurat, el guardó de narrativa en castellà amb la novel·la La sospecha eterna. El jurat ha valorat la seua capacitat per a mantindre la intriga i generar sorpresa en els lectors, “escrit amb un ritme i estil net i precís”.

El poemari Mise in abyme de Tatiana Hidalgo Martí, en què l’autora homenatja autors clàssics com Vicent Andrés Estellés, ha aconseguit el Premi València Nova de poesia en valencià.

Els Premis València, que se celebren des del 1950, han incrementat la quantia dels premis en metàl·lic, que enguany ha passat de 80.000 a 100.000 euros. A més, per primera vegada s’han pogut presentar als premis València Nova autors sense obres publicades i sense límit d’edat.

També et pot interessar

stats