Mafalda anuncia la seua retirada: “Ha sigut el viatge més boig i apassionant de la nostra vida”

La banda valenciana avança una gira de comiat l’any vinent i la publicació de dues noves cançons

Imatge d'arxiu del grup valencià Mafalda
Imatge d'arxiu del grup valencià Mafalda / Instagram: @mafaldagrupo

“Anem directes al gra: Mafalda s'acaba”. Així de contundent ha anunciat el grup valencià, en un comunicat que ha compartit a través de les xarxes socials, que el 2024 serà l’any del seu comiat. Asseguren que és la decisió més dura que han pres en la vida, però també remarquen que és la més honesta: “Hem arribat ací d'una forma natural i sentim la necessitat de posar fi a aquesta aventura com es mereix”. 

Però abans de dir adeu als escenaris, la banda ha fet públic que al llarg de l’any vinent faran una gira de comiat, de la qual avançaran les primeres dates aquest dimecres. “Sabem que sona tot un poc dramàtic i que plorarem moltíssim, però ho viurem com una cosa reparadora. Aquest viatge ha sigut el més boig i apassionant de la nostra vida i no podríem demanar més”, diu el comunicat. 

Mafalda s'acomiadarà del seu públic després de tretze anys en actiu i cinc discos publicats. L’últim, Les infelices, publicat poc després de la declaració de la pandèmia de covid-19. Ara el grup també ha avançat que han gravat dues noves cançons “sense cap pretensió, només pel plaer de fer música”. 

Les lletres combatives, de crítica social, amb un estil de música que fusiona l’ska, el reggae, el funk i el hardcore; i amb cançons que combinen el valencià, el castellà i l'anglés han caracteritzat aquest grup coral i nombrós —fins amb nou integrants—. 

La banda valenciana ha aprofitat per a agrair als familiars, amistats, parelles i especialment als seus oients que permeten “que els travesse una música rara per a persones rares”. “Açò no s’apaga encara. Quedeu-vos per a aquest últim crit. Ens veurem als escenaris. Us estimem”, conclou el comunicat. 

També et pot interessar

stats