El Maestrat Filmat recupera la memòria audiovisual de la comarca

La iniciativa busca produir un documental que s’estrenarà a principi de 2022

Maestrat Filmat
Vlad Hostyuk
27 d'agost 2021 - 10:04

A l'Alt Maestrat, una associació de recuperació de la memòria històrica ha iniciat un projecte de recopilació de la memòria audiovisual de la comarca. La seua intenció és arreplegar la major quantitat d'imatges cinematogràfiques que mostren la vida als pobles del Maestrat durant el segle XX.

El Maestrat Filmat és el títol del projecte que ha iniciat el Grup de Recuperació de Memòria Històrica de Benassal, que té com a objectiu arreplegar la major quantitat possible de materials cinematogràfics que mostren la vida als municipis de la comarca. Aquestes imatges són la mostra d'una identitat, d'un estil de vida i d'unes tradicions pròpies.

L'objectiu del projecte és produir un curtmetratge documental que s'estrenarà a principi de l'any que ve. Per a fer-ho, als creadors encara els queda fer una tasca de recerca per a acabar de descobrir i recopilar aquests arxius cinematogràfics.

Ara per ara, l'equip està presentant el projecte pels diversos pobles del Maestrat, i també ha llançat una campanya de micromecenatge. Aquelles persones que vulguen participar-hi ho podran fer fins a l'octubre. 

També et pot interessar

stats