El MACA d'Alacant exhibeix quinze gravats i aiguaforts de Picasso fins al juny

Entre les obres hi ha 'L'enterrament del comte d'Orgaz' un dels llibres il·lustrats més importants del pintor.

En imatge, l'exposició de Picasso al MACA
En imatge, l'exposició de Picasso al MACA / Europa Press

Quinze gravats i aiguaforts del pintor malagueny Pablo Ruiz Picasso i un facsímil de setze manuscrits de l'època surrealista s'exhibeixen des d'aquest dimecres per primera vegada junts al Museu d'Art Contemporani d'Alacant (MACA). L'exposició "Picasso i un segle d'artistes" es podrà visitar a la sala Paper de la pinacoteca fins a juny del 2020.

Entre les obres de la mostra hi ha dos gravats propietat del MACA: la litografia Retrat d'Arthur Rimbaud i el gravat Escultor, model i escultura asseguda, que per raons de conservació no sempre estan a la vista del públic.

S'hi afegeixen un gravat de l'any 1939 i dotze aiguamarines del llibre de Picasso L'enterrament del comte d'Orgaz, un homenatge a El Greco, que prologa Rafael Alberti. Es tracta d'un dels llibres il·lustrats més importants del pintor i del qual es van tirar 263 exemplars. Picasso el va crear entre 1957 i 1959, quan tenia 80 anys.

Acompanyen aquestes obres de Picasso una sèrie de litografies i gravats d'artistes coetanis del segle XX com el rus Vassili Kandinski, els francesos Jean Arp i George Braque, l'italià Alberto Giacometti i l'irlandés Francis Bacon, a més de dos de Salvador Dalí i Joan Miró.

Aquesta versió de Picasso de L'enterrament del comte d'Orgaz va pertànyer a l'artista Eusebi Sempere i el seu propietari actual, Florencio Martín Calvo, l'ha depositada al MACA durant cinc anys.

També et pot interessar

stats