El MACA acull la primera mostra fruit de la col·laboració amb l’IVAM

Ambdós museus tenen col·leccions molt importants i complementàries, i per això han decidit establir una relació d’intercanvi d’obres

Peces de l’autor Joaquín Torres Garcia, que formen part de la col·lecció d’avantguardes de l’IVAM, s’exposen al MACA / À Punt NTC

L’acord de col·laboració entre l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) i el Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA) comença a donar fruits. Peces de l’autor Joaquín Torres Garcia, que formen part de la col·lecció d’avantguardes de l’IVAM, s’exposen des d’aquest dijous i fins al 10 d’octubre al MACA. 

Sota el títol "Context Avantguarda", el MACA acollirà una breu mostra de l’artista uruguaià Joaquín Torres García, impulsor del moviment estètic de l’universalisme constructiu i coetani de molts dels artistes que s’exposen al MACA com ara Gargallo, Gris o Julio González.  

Concretament, la mostra està composta de peces de la seua darrera etapa, que pertanyen al museu de l’IVAM i que es posen a disposició del museu alacantí en virtut de l’acord entre les dues entitats, de la mateixa forma que l’IVAM comptarà amb els fons del MACA. 

Amb aquesta relació es pretén fomentar els projectes expositius temporals en què es done prioritat a l'accessibilitat, la inclusió sensorial, intel·lectual, cultural i econòmica. 

La directora de l’IVAM, Núria Enguita, ha explicat a À Punt Notícies que ambdós museus tenen col·leccions molt importants i complementàries, i que per això la idea és anar prestant al MACA obres que dialoguen amb la seua col·lecció i viceversa. A més, també col·laboren en projectes de restauració, investigació i publicació. 

Per la seua banda, Rosa Castells, del MACA, ha explicat que s’ha elegit Torres García per a començar aquest “diàleg entre col·leccions” perquè es complementa molt bé amb les excel·lents peces que tenen de Julio González i Gargallo.

També et pot interessar

stats