MAC Mislata, un salt als orígens

El MAC de Mislata celebra la sisena edició del 17 al 27 de maig

El certamenMAC Mislata s'ha consolidat com un dels festivals d'arts escèniques de referència a la Comunitat
El certamenMAC Mislata s'ha consolidat com un dels festivals d'arts escèniques de referència a la Comunitat / Albert Staromiejski

Hem aconseguit universalitzar la cultura. Amb aquesta frase tan contundent, l'alcalde de Mislata, Juan Carlos Fernández Bielsa, resumeix l'esperit amb què es va engendrar el MAC (Mislata Art al Carrer). En esta sisena edició, el certamen s'ha consolidat com un dels festivals d'arts escèniques de referència a la Comunitat. Una aposta de l'Ajuntament per a portar la cultura a la porta de casa, la cultura del teatre, de la dansa i de la música.

Nascut en època de crisi, l'espectacle d'accés lliure i gratuït, concentra durant estos dos caps de setmana totes les actuacions en diferents punts de la ciutat. Entre les novetats d'enguany hi ha el MAC Pro, una jornada de debat per a professionals de les arts escèniques, gestors culturals i organitzadors d'altres festivals. L'objectiu és implicar els més joves.

L'alcalde de Mislata assegura que el certamen ha estat una oportunitat per a recordar allò que eren com ciutat, i donar suport a la cultura pròpia. "Mislata tenia abans prop de 28 famílies que es dedicaven professionalment al circ, els nostres iaios eren trapezistes, pallassos i gent de l'espectacle", ha assenyalat el primer edil d'aquesta localitat de l'Horta oest.

El gros del cartell el conformen una quinzena de companyies teatrals ben potents de set comunitats autònomes. Enguany el MAC ha recuperat els concerts per al públic familiar en l'emblemàtic Hort de Sendra, i els tallers de circ per als més menuts.

També et pot interessar

stats