Luz Casal posa el colofó a les Nits al Castell de Xàtiva

Quatre dècades després dels seus inicis, presenta un treball íntim després d’experimentar amb el rock, els boleros o la música tradicional gallega

Luz Casal tanca les Nits al Castell de Xàtiva / 'À Punt NTC'

Luz Casal va tancar anit les Nits al Castell de Xàtiva amb un concert íntim del qual van poder gaudir només els primers que van comprar les entrades, ja que es van esgotar en tan sols 45 minuts.

L’esperada actuació d'una de les grans veus de la música de tot l’estat, no va fer més que reforçar la reputació d’aquesta llegenda viva que triomfa a França i Llatinoamèrica quaranta anys després dels seus inicis. 

L’artista gallega, amb setze àlbums d’estudi, s’ha convertit en una de les solistes més valorades dins i fora d'Espanya. Boleros com Piensa en mi i temes rock com Loca o No me importa nada s’han convertit en vertaders himnes intergeneracionals que l’han elevada a l’èxit.

Més tard, el 1996, va fer una incursió en les seues arrels amb un disc que incorporava el tema Negra sombra, una melodia tradicional gallega que adaptava un poema de Rosalía de Castro, figura clau de la literatura gallega, que Alejandro Amenábar escolliria més tard com a part de la banda sonora de Mar adentro

Amb el seu últim treball, Luz Casal relata capítols difícils de la seua història, però sempre esperançadors, i obri les finestres de l'ànima. Unes cançons que només uns privilegiats han pogut gaudir a les Nits al Castell de Xàtiva.

També et pot interessar

stats