“Luis Cernuda. La realitat i el desig”, nova exposició del Museu de Belles Arts de Castelló

La mostra repassa la vida i els versos del poeta de la Generació del 27 mitjançant fotografies, textos i representacions visuals de diversos artistes.

L'exposició ret homenatge al poeta andalús amb l’objectiu de difondre la vida i l’obra de l’autor a través d’alguns dels seus poemes.
L'exposició ret homenatge al poeta andalús amb l’objectiu de difondre la vida i l’obra de l’autor a través d’alguns dels seus poemes. / GVA

La Sala Pati d’Etnologia del Museu de Belles Arts de Castelló acull fins al 28 de febrer l’exposició “Luis Cernuda. La realitat i el desig”, dedicada a un dels grans poetes de la Generació del 27. L’obra permet repassar els seus versos per mitjà de fotografies, textos i representacions visuals amb una proposta artística molt interessant que, al mateix temps, s’aventura a actualitzar artísticament els poemes de l’escriptor andalús.

Els textos de Luis Antonio de Villena i Ian Gibson, junt amb imatges del poeta i els seus poemes dialogaran en harmonia amb les representacions d’artistes de renom com Maïs, Luis Gordillo, Susana Pruna, Josep Bofill, Enric Ansesa, Javier Balda, Antonio Hervás, Antonio Patiño, Josep Uclés i Marcelo Díaz.

Aquesta exposició, el títol de la qual fa referència a una de les obres més conegudes de Luis Cernuda, ret homenatge al poeta andalús amb l’objectiu de difondre la vida i l’obra de l’autor a través d’alguns dels seus poemes més destacats i de la interpretació que han fet aquests artistes després d’haver-ne llegit els versos, amb la intenció d’acostar al públic castellonenc l’art i la poesia fent una ullada al passat, concretament a l’etapa poètica espanyola més representativa.

Així mateix, el Museu de Belles Arts de Castelló completa la programació de gener amb altres exposicions i tallers per a tots els públics com “Ciutat feliç”, “Musoundbabies”, “Què et danses?”, “Play Cube” i “Històries a cau d’orella”.

També et pot interessar

stats