Los Planetas publiquen per sorpresa nou disc, 'Las canciones del agua'

La mítica banda de l'escena alternativa espanyola presentarà les nou noves cançons que conté l'LP el 23 de juliol a València

Los Planetas en una imatge promocional
Los Planetas en una imatge promocional / Los Planetas

Los Planetas tornen a l'actualitat musical amb la publicació, aquest divendres, de Las canciones del agua, el desé disc de la carrera de la formació, seminal en la l'escena alternativa espanyola i autora d'àlbums emblemàtics del gènere com Super 8 (1994) i Una semana en el motor de un autobús (1998). El nou LP, que la banda granadina ha anunciat per sorpresa, posa a fi a cinc anys de sequera des de la publicació de Zona temporalmente autónoma, el 2017. 

Las canciones del agua conté nou cançons originals organitzades en dos blocs, "un local i un altre global: Granada i el món", que s'obrin amb una adaptació del poema "El manantial", del seu paisà Federico García Lorca, segons ha explicat la formació en un comunicat. 

En la part local, Los Planetas fan seu el tema "Se quiere venir" del traper Khaled i reimaginen "La morralla" de Carlos Cano i "Alegries, de Graná". I en el segon bloc recopilen cinc cançons publicades pel grup des de l'inici de la pandèmia: "La nueva normalidad", "El negacionista" (en què carreguen contra Miguel Bosé), "El rey de Espanya" (una crítica a la monarquia), "El apocalipsis zombi" i "El antiplanetismo".

Els granadins s'han fet càrrec de la producció del disc, que han gravat principalment en el seu estudi, el Refugio Antiaéreo de Granada i han completat en Arco Música, l'estudi Rhema i el Cortijo de Santa María.

Editat en el seu propi segell, El ejército rojo, el disc veu la llum en tres versions amb dibuixos i disseny de Javier Aramburu: CD, vinil i una edició limitada i numerada de 2.000 còpies amb carpeta oberta i vinil transparent de 180 grams.

La gira de presentació del nou LP arranca el pròxim 30 d'abril a Ronda, Màlaga, i portarà la banda a València el pròxim 23 de juliol, després de passar per Barcelona, Oviedo, Madrid i Vilagarcía de Arousa (Pontevedra). 

També et pot interessar

stats