"A la lona de València" potencia la integració social en un taller de reciclatge

Un grup de persones amb patiment psiquiàtric reutilitzen les lones publicitàries de la marató alhora que aprenen un nou ofici.

Amb el plàstic de les lones publicitàries han dissenyat una línia de complements.
Amb el plàstic de les lones publicitàries han dissenyat una línia de complements.

Al Centre de Rehabilitació i Integració Social del barri de Velluters ha decidit pegar-li la volta a les lones publicitàries de la marató de València, que són de plàstic i, per tant, molt contaminants.

En aquest taller les reciclen, dibuixen els patrons i donen forma a objectes nous com ara bosses de mà, estojos o davantals. Un treball que desenvolupen un grup de persones amb trastorn psiquiàtric sota les directrius del psicòleg del CRIS Alonso de Paco, que explica que aquest procés artesanal permet recuperar i potenciar totes les capacitats dels usuaris del centre. L'objectiu, assegura, és donar-los les eines necessàries perquè puguen reinserir-se en el mercat laboral i tinguen un projecte de vida.

Al seu torn, i amb un somriure, María José de la Asunción i també Ruth Pinero expliquen que "A la lona de València" els ha tornat la motivació per a lluitar pel seu futur. De fet, està previst que en breu aquest projecte, que va sorgir a proposta de l'associació de comerciants del centre històric de València, es convertisca en empresa per a obrir una botiga que contractarà els usuaris del centre i alhora dissenyadors d'una línia de complements fets amb materials reciclats i segell propi.

També et pot interessar