Llutxent nomena fill predilecte el cineasta Toni Canet

Pep Estornell, alcalde de la localitat, assenyala que el poble volia "demostrar l'afecte que li tenia".

Llutxent nomena fill predilecte el cineasta Toni Canet
Llutxent nomena fill predilecte el cineasta Toni Canet

Toni Canet, el cineasta valencià mort el novembre passat, ha sigut nomenat aquest divendres fill predilecte de la seua vila. Llutxent, a la Vall d'Albaida, reconeix de forma pòstuma la figura del director, productor i guionista de cinema valencià, però sobretot la seua implicació social fortament arrelada.

Pep Estornell, alcalde d'aquesta localitat, ha assenyalat en Les notícies de la nit que l'acte ha sigut una forma de "demostrar l'afecte que li tenia el poble i reconéixer la gran figura que era Toni, no només en l'àmbit cinematogràfic, sinó també en la defensa de la cultura del seu poble".

A més, Canet, un referent del cinema documental, encara ens tenia reservada una sorpresa: la seua última obra, Calç blanca, negro carbón, un treball etnogràfic i d'exaltació de la vitalitat rural, s'estrenarà enguany, tot i que el documental ja ha sigut projectat a Llutxent. Estornell afig que aquest "fa referència als seus orígens i a la seua família de calciners, una activitat que desenvolupava de menut".

També et pot interessar

stats