La llum de Sorolla arriba a la National Gallery de Londres

Aquest dilluns obri les portes al públic l'exposició sobre el pintor valencià.

VÍDEO | La llum de Sorolla arriba a la National Gallery de Londres

L'exposició 'Sorolla, el mestre espanyol de la llum' obri hui les portes al públic en la National Gallery de Londres, després de la presentació oficial de dimecres passat a què assistiren la reina Letícia, el ministre de Cultura i Esport, José Guirao, i el príncep Carles d'Anglaterra. 

Aquesta és la primera exposició en més d'un segle -l'última hi va tindre lloc el 1908-, que el Regne Unit dedica a l'artista Joaquím Sorolla i Bastida (1863-1923). La mostra recull 60 obres prestades per col·leccions públiques i privades de tot el món. Des de la Comunitat Valenciana s'ha enviat l'obra ‘Trista herència’, una de les més importants del pintor.  

Els visitants podran gaudir d'un complet recorregut per tota la seua obra. Des de les escenes de bany i platja, per les quals és més conegut, fins a retrats i paisatges amb escenes quotidianes de la vida valenciana i espanyola. Obres com el retrat del premi Nobel José Echegaray, que pertany al Banc d'Espanya; Xiquets en la platja, del Museu del Prado; retrats de la seua família; El retorn de la pesca, del Museu d'Orsay de París, i Cosint la vela, de la Galeria Internazionale d'Arte Moderna di Venezia. 

L'exposició es podrà visitar a la pinacoteca britànica fins el 7 de juliol. A continuació, els quadres tornaran a desmuntar-se, empaquetar-se i aclimatar-se en caixes especials per a viatjar, en vaixell, fins a Dublín, on s'exposarà a la National Gallery of Ireland. 

També et pot interessar

stats