La Llotja obri les portes per a celebrar el Dia Internacional del Patrimoni Mundial de la Unesco

La Comunitat Valenciana té deu distincions.

Edifici de la Llotja de València

Aquest dissabte se celebra el Dia Internacional del Patrimoni Mundial de la Unesco. Per tal de commemorar aquest dia la Llotja de València obri les portes de forma gratuïta durant tot el dia, tal com va fer anys anteriors.

La Llotja, que es va construir el segle XV, és un dels edificis representatius del gòtic civil europeu. Durant l’any 2019 ha rebut 580.000 visitants, 50.000 més que l’any passat.

La regidora de Cultura de València, Glòria Tello, ha destacat que any rere any s’incrementa l’interés de la ciutadania en aquest monument, en el qual es continuarà treballant en el seu manteniment i millora.

Deu patrimonis de la humanitat, a la Comunitat Valenciana

A la Comunitat Valenciana es troben 9 patrimonis de la humanitat declarats per la Unesco. A més de la l’edifici de la Llotja, tenim el Palmerar d’Elx; l’Art rupestre de l’arc mediterrani de la Península Ibèrica en els jaciments de Morella la Vella, la Sarga, Valltorta-Gasulla, la Cova de l’Aranya i el Pla de Petracos, tots visitables; i el Museu Escolar de Puçol a Elx. Quant als patrimonis immaterials es troben el Tribunal de les Aigües de València, el Misteri d’Elx, la festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, les Falles, les tamborades de l'Alcora i d'Alzira. En desé lloc, es considera també patrimoni de la Unesco la dieta mediterrània.

També et pot interessar

stats