Els llibres interactius i els escrits per youtubers, tendència entre els més joves

Aquest dissabte se celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil en homenatge al naixement de Hans Christian Andersen

Els llibres interactius i els escrits per youtubers, tendència entre els més joves / À Punt NTC

La xicalla viu autèntiques aventures quan s'endinsa en les històries que els conten els llibres. La lectura potencia la imaginació, a més de les habilitats comprensives i lingüístiques. Tot això és el que es vol incentivar en el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, que se celebra aquest dissabte en homenatge al naixement de l’escriptor Hans Christian Andersen, autor de contes com L’Aneguet Lleig, La Sireneta o El vestit nou de l’emperador

Els llibres formen part de la vida des de ben menuts, des dels nadons que els veuen com a un joguet, fins a les primeres novel·les romàntiques de l'adolescència. Però les noves tecnologies han fet que minve el temps de lectura. "Els adolescents tenen telèfon mòbil cada vegada més prompte, i això els lleva temps de lectura", explica Enri Polo, llibretera de la llibreria Samaruc. 

Una veta de mercat és la hibridació amb les xarxes socials, com és el fenomen dels youtubers. Els llibreters asseguren que hui dia molts xiquets s’acosten a la lectura a través dels llibres escrits per aquests creadors de continguts. Ricard Peris, editor d’Andana Editorial, assegura que solen ser històries que els captiven visualment i això els porta a interessar-se pel llibre. 

El sector editorial valencià viu un gran moment. Noves generacions d'escriptors i escriptores estan innovant per a potenciar-lo. Ricard explica que entre les novetats, hi ha un llibre que combina moments de narrativa amb moments de vinyetes, o un altre que al final té un codi que enllaça a un vídeo, on és la protagonista de la història qui conta el final. 

També et pot interessar

stats