Les llibreries es reivindiquen com a espais segurs

Aquest divendres té lloc el Dia de les Llibreries i comença la Fira del Llibre de València, que trasllada la programació al format virtual.

VÍDEO | Les llibreries es reivindiquen com a espais segurs

Aquest divendres se celebra el Dia de les Llibreries, un esdeveniment que enguany està indubtablement marcat per la pandèmia de coronavirus. Per això, la Confederació Espanyola de Gremis i Associacions de Llibrers (Cegal) vol destacar la lluita de les llibreries per romandre actives i el suport rebut per la societat per mantindre viu el sector. Així mateix, la Cegal vol reivindicar les llibreries com llocs de trobada segurs i defensar l’espai i temps individuals per a la lectura.

D’altra banda, la Fira del Llibre de València inicia la 55 edició, que va ser posposada i, finalment, cancel·lada de forma presencial. Tanmateix, la Fira ha traslladat les presentacions, col·loquis i debats al format virtual, que es podran seguir a través del web i les xarxes socials.

Enguany, a causa de la pandèmia s’ha apostat per un model mixt, amb el qual les 54 llibreries adscrites tindran material promocional en els seus establiments com ara cartells, bosses i punts de lectura per als usuaris que compren en aquestes dates. D’altra banda, les presentacions de llibres, debats d’actualitat literària i clubs de lectura es faran a través d’internet. Així, fins al 22 de desembre les activitats seran exclusivament en línia i participaran més de 30 escriptores i escriptors, com ara la guanyadora del premi Planeta 2020, Eva García Sáenz de Urturi, i la finalista del premi Planeta, Sandra Barneda. També intervindran el guanyador del Premi Llibreter 2020, Manuel Baixauli, i la guanyadora del Premi Tusquets 2020, Bárbara Blasco. La programació també té dos clubs de lectura a través de Zoom, un en castellà, sobre el llibre La buena suerte amb presència de la seua autora Rosa Montero i un altre en valencià amb Lana Bastàsic autora d’Atrapa la llebre.

A més, per a arribar al públic escolar, quinze centres educatius participen en les activitats que enguany tindran lloc a les escoles.

Les llibreries independents ja tenen la seua plataforma de venda en línia

En vista a la difícil situació del sector, sobretot del xicotet i mitjà comerç, la Cegal ha impulsat la plataforma de comerç en línia todostuslibros.com. La pàgina funciona des de 2011 com a cercador bibliogràfic, però ara s’ha reconvertit com a plataforma de venda de llibres.

Així, 150 llibreries han apostat per un model cooperatiu i participatiu per a posar en marxa aquest projecte de comerç electrònic, que a més integra servei de consulta, difusió cultural i comunitat lectora. La principal característica d’aquest web és la visibilitat i el protagonisme que s’atorga a les diferents llibreries.

També et pot interessar

stats