La llibertat sexual de la dona, quatre segles després

El Teatre Talia de València ha programat 'Adiós, dueño mío', una revisió de l'única peça teatral de l'escriptora del Segle d'Or espanyol, María de Zayas, dirigida per Magüi Mira

La llibertat sexual de la dona quatre segles després

L'escriptora espanyola María de Zayas (1590-1661) va ser una precursora en la defensa dels drets de les dones. La seua obra està plena de dones passionals que vivien els seus impulsos sexuals amb llibertat, sense prejudicis ni complexos. Una actitud que xocava frontalment amb els condicionaments socials de l'època i que va propiciar que la Inquisició prohibira les seues novel·les.

La seua única obra teatral va ser "La traición en la amistad", una comèdia que insistia a denunciar l'opressió que patien les dones i el tracte que rebien per part dels homes. Ara, la directora teatral i actriu Magüi Mira ha recuperat aquells textos per a dur-los de nou a escena en "Adiós, dueño mío", i mostrar que aquella situació de discriminació encara perdura quatre segles després.

Les actrius Rosana Martínez, Marta Calabuig, Pilu Fontana, Sivia Valero i Laura Valero interpreten "un grup d'amigues que porten a terme una xicoteta revolució". Una denúncia, plenament actual, "com la societat estigmatitza les dones que volen viure la seua sexualitat en llibertat, com fan els homes" sense compromisos ni pressions emocionals, assegura l'elenc de l'obra.

L'obra, que combina parts textuals amb coreografies, es representa al Teatre Talia de València fins el dia 27 de juny.

També et pot interessar

stats