El llegat de Joan Fuster i dues llibreries de barri, Premis del Llibre Valencià

El 20 de novembre se celebra la primera edició de la novel·la de Joanot Martorell Tirant lo Blanc

Llibres premiats per Cultura en el Dia del Llibre Valencià
Llibres premiats per Cultura en el Dia del Llibre Valencià / Conselleria de Cultura

El llibre Joan Fuster i Sueca d'Edicions 96 i les llibreries El Cresol de Patraix i La Repartidora de Benimaclet, a València, han sigut premiats en el Dia del Llibre Valencià que es commemora cada any el 20 de novembre per a recordar i celebrar la primera edició de la novel·la de Joanot Martorell Tirant lo Blanc.

El premi al llibre millor il·lustrat ha sigut per a Jo soc l’altre, de Litera, escrit per German Machado i il·lustrat per Mercè Galí. L’editorial ha sigut guardonada també al llibre infantil més ben editat, Fluidoteca, de Berta Páramo.

El còmic millor editat ha recaigut en Operística, d’Andana Editorial i creat per Kyo Maclear i Byron Eggenschwiler, i Llibres de la Drassana ha rebut el premi al llibre juvenil més ben editat per La casa invisible, de Carmen Cardona i il·lustracions d'Alba López.

El Cresol i La Repartidora, dues llibreries que es reinventen

El premi a la trajectòria d'una llibreria ha sigut per a El Cresol, en el barri de Patraix de València. Es va fundar el 1983 i el 2020 va reformular el concepte més clàssic de llibreria, obrint-la més al públic, triplicant l'espai, afrontant els reptes de la informatització de la gestió i la comunicació per xarxes i amb l'organització de presentacions i activitats de foment de la lectura.

El premi en la llibreria més innovadora ha sigut per a La Repartidora, en el barri de Benimaclet de València. Especialitzada en pensament crític, s'ha convertit també en punt d'agitació cultural amb presentacions, grups de lectura, tallers i trobades veïnals i col·lectius socials.

Per primera vegada s'ha premiat la tasca del foment lector que fan les biblioteques públiques i el reconeixement ha sigut per a la Biblioteca Pública Municipal d'Onda (Plana Baixa), per la implicació en la comunitat en què desenvolupa l'activitat.

També s'ha donat una menció especial per la trajectòria professional a Dolors Insa Ribelles, directora de la Biblioteca Municipal Pare Arques, de Cocentaina (Comtat), per a reconéixer la contribució a la investigació i divulgació de la literatura infantil i juvenil.

La Conselleria de Cultura promocionarà els llibres i les llibreries premiats i la consellera, Raquel Tamarit, ha destacat que el sector del llibre és estratègic i un pilar per a transformar el model productiu valencià. "Des de la Generalitat tenim molt clar que la indústria cultural valenciana ha de ser agitadora del pensament crític i també plataforma estable i consolidada per a buscar nous camins productius basats en la millora de les condicions laborals de tota la gent que treballa per a fer llibres, per a vendre'ls i per al foment des de les nostres comarques", ha manifestat.

També et pot interessar

stats