El primer llargmetratge de Javier Marco, ‘Josefina’, nominat a tres Goya

Aquest dissabte podria guanyar tres estatuetes: millor direcció novella, millor muntatge i millor actriu

Javier Marco opta a tres premis Goya amb ‘Josefina’, el seu primer llargmetratge / À Punt NTC

L'alacantí Javier Marco opta aquest dissabte a tres premis Goya amb Josefina, el seu primer llargmetratge: millor director novell, muntatge i millor actriu per Emma Suárez.

Aquesta triple nominació és un somni per a Javier, que ja de xicotet jugava a ser director de cine i que viu per i per al cinema, segons ell mateix ha confessat en À Punt NTC. 

Després de molts esforços per a arribar fins ací, ara amb 40 anys podria aconseguir el seu segon Goya pel seu primer llargmetratge "Josefina". Tot i que per a ell ja és tot un luxe el fet d’haver sigut nominat, assegura.  

Està protagonitzada per Emma Suárez –que ha estat nominada a millor actriu pel seu paper– i Roberto Álamo. També hi ha un repartiment de luxe en una pel·lícula nominada a tres estatuetes. La història, explica el director, parla de la soledat i la necessitat d’afecte dels éssers humans, i aposta per l'esperança i les segones oportunitats.

Durant l'última dècada Javier s'ha dedicat a fer curts –Josefina és el seu primer llargmetratge– i amb A la Cara ja va guanyar un Goya l'any passat. Ara treballa per a convertir aquest curt en pel·lícula i somriu quan pensa en el futur.

També et pot interessar

stats