Llancen una petició en Change.org perquè València no perda el llegat de Blasco Ibáñez

Un professor de Dret, i també director del documental 'Blasco', és el promotor d'aquesta iniciativa.

Col·lecció de material gràfic de Vicent Blasco Ibáñez
Col·lecció de material gràfic de Vicent Blasco Ibáñez / Bivaldi

El professor de Dret de la Universitat de València, César Marí Soucase, ha decidit mobilitzar la societat valenciana a través d'una petició de signatures en la plataforma Change.org amb l'objectiu d'impedir que el llegat de Blasco Ibáñez isca de la ciutat de València. Una petició especialment destinada a "l'alcalde Ribó" i a "la resta de persones responsables".

Marí Soucase, també director del documental 'Blasco', ha denunciat en reiterades ocasions la falta de reconeixement col·lectiu que ha patit històricament la figura de Blasco Ibáñez, malgrat ser l'escriptor valencià més universal: "En la realització del documental vaig poder comprovar que, per a la majoria dels mil·lennistes, és més una avinguda que una figura universal", lamenta el professor.

Blasco Ibáñez va ser estudiant de Dret en la Universitat de València, periodista, editor de diversos periòdics, diputat republicà durant anys a les Corts espanyoles i, finalment, un novel·lista que va aconseguir portar els seus guions a Hollywood. Paradoxalment, la figura de Blasco Ibáñez, coneguda internacionalment, ha sigut enfosquida a la seua terra durant dècades.

De moment, han signat ja més de 600 persones en les primeres 48 hores des que es va llançar la campanya de recollida de signatures en Change.org.

També et pot interessar

stats