Llancen el #TomatinaChallenge per a celebrar el 75é aniversari de la festa de Bunyol

El passat mes d'abril l'Ajuntament de Bunyol va decidir suspendre la Tomatina per l'emergència sanitària derivada de la crisi del coronavirus.

La Tomtina de Bunyol, en una edició anterior
La Tomatina de Bunyol, en una edició anterior / À Punt NTC

Enguany se celebra el 75é aniversari de la Tomatina de Bunyol, una efemèride que l'Ajuntament d'aquesta ciutat de la Foia de Bunyol no vol deixar passar. Per aquesta raó, ha llançat el #TomatinaChallenge, un repte en les xarxes socials perquè la batalla de tomaques tinga lloc de manera virtual, a pesar que l'esdeveniment s'ha cancel·lat per la pandèmia de coronavirus.

Amb totes les imatges rebudes es crearà un vídeo, que s'emetrà el 26 d'agost, dia en què s'havia de celebrar la Tomatina, i commemorar així el 75 aniversari d'aquesta "festa que no té fronteres", apunten des de l'organització.

El passat mes d'abril l'Ajuntament de Bunyol va decidir suspendre la Tomatina, "per a preservar la salut de tots" els que hi participen a causa de l'emergència sanitària derivada de la crisi del coronavirus. Així mateix, es van cancel·lar tots els actes de les festes patronals, cavalcades, ofrenes i el tradicional concert mà a mà entre les dues societats musicals de la població, l'Armónica i l'Artística.

Enguany la Tomatina celebrava el 75 aniversari i el consistori ha assenyalat que ja prepara la pròxima edició d'estiu del 2021 com la del 75+1. L'alcaldessa, Juncal Carrascosa, ha dit que aquest aniversari "s'amplia perquè aquesta efemèride ha de celebrar-se com requereix una fita d'aquesta importància i no veure's entelada per una situació negativa".

Es tracta de la segona vegada en la història que aquesta festa internacional se suspén, ja que també es va cancel·lar el 1957 "per temes polítics".

També et pot interessar

stats