Liz Dust celebra els deu anys en l’escena valenciana amb ‘Morirem totes’

L’artista drag es va estrenar dimarts al Talia amb la participació de l'escriptora Valeria Vegas

Entrevista a l'artista drag valenciana, Liz Dust / À Punt NTC

L’artista valenciana Liz Dust aposta per un antixou amb monòlegs i actuacions en viu. L’espectacle d’humor Morirem totes es va estrenar al Talia dimarts amb la participació de l'escriptora Valeria Vegas, referent trans i autora de la biografia de Cristina Ortiz, més coneguda com la Veneno.

L’artista drag Liz Dust celebra els deu anys en l’escena valenciana amb la presentació de la seua nova aventura, Morirem totes. Un espectacle sota l'epígraf d'antisxou: “Vull posar en una safata tots aquells llenguatges que treballe cada dia, com l’humor, la veu en directe o la reflexió, però d’una manera menys convencional”. 

Poc convencional i d'una manera més anàrquica, Dust, que es defineix com una travestí 360, parla d’un espectacle transgressor. “Sembla que les travestis només podem estar en discoteques o clubs, però jo estic en un teatre com el Talia”, sentencia. 

La funció dona visibilitat a les realitats trans i a les seues influenciadores, i compta amb la col·laboració especial de l’escriptora i guionista valenciana Valeria Vegas. “Jo no sé si ara vivim un retrocés. Les ments retrògrades han existit sempre si tirem 2.000 anys arrere. El que passa ara és que les veus destructives són més notòries”, assegura. Aquesta exhibició pretén recuperar l’esperit dels cabarets de la València dels anys huitanta.

També et pot interessar

stats