'Libérate', el nou llibre de Valeria Vegas que condensa els referents culturals LGTBI

Rafael Conde, 'El Titi', Ploma 2 i La Margot són alguns dels artistes valencians que hi apareixen.

'Libérate', el nou llibre de Valeria Vegas que condensa els referents culturals LGTBI

Libérate és l'últim llibre de la periodista valenciana Valeria Vegas. Ha sigut un treball que ha implicat passar moltes hores dins de l'hemeroteca i arreplega quasi un centenar d'artistes, pel·lícules o cançons que van marcar una època en què Espanya feia els primers passos en la democràcia. L'escriptora vol retre homenatge a totes les persones que van ser referent de la cultura LGTBI. "Una cultura en moltes ocasions infravalorada, quasi considerada una cultura de segona classe, però a la qual hui dia devem moltíssim", explica Vegas.

Alaska, Rocío Jurado, Paco Clavel i El Titi són algunes de les icones culturals que ixen en aquest llibre de lectura no lineal i publicat per l'editoral Dos Bigotes. "Sobretot, el que van aportar estos artistes va ser visibilitat, en un moment en el qual faltava molta informació. Era un acte de valentia, no s'amagaren, i cal valorar-los més. Ara mateix enaltim els referents que ens arriben de fora, com per exemple les drags de RuPaul, la sèrie Pose o Priscilla, reina del desierto, perquè és més consumible, més mainstream, més vendible. I el nostre producte ens sembla cutre. Però no és així, el talent és talent, vinga d'on vinga", conclou la valenciana.

Libérate és el tercer llibre de Valeria Vegas després de l'èxit de les memòries de Cristina Ortiz Rodríguez, La Veneno, que els Javis portaren a la gran pantalla l'any passat.

També et pot interessar

stats