'Las tres heridas de Miguel Hernández', la novel·la gràfica que ficciona la vida del poeta

Recorregut ficcionat sobre la vida del poeta oriolà amb un llenguatge visual poderós i oníric, ple de referències als moments més convulsos de la història recent

'Las tres heridas de Miguel Hernández', la novel·la gràfica que ficciona la vida del poeta / À Punt NTC

L’artista Carles Esquembre ha publicat la seua primera novel·la gràfica, 'Las tres heridas de Miguel Hernández', un recorregut ficcionat sobre la vida del poeta oriolà amb un llenguatge visual poderós i oníric, ple de referències als moments més convulsos de la història recent.

Esquembre s'ha escabussat en els paisatges físics i emocionals de la biografia de Miguel Hernández per a ficcionar-los en aquest format. S'estructura en tres parts: la ferida de la vida, la de l'amor i la de la mort, en què reflecteix diverses etapes i totes les obres del poeta amb un llenguatge gràfic ple de força.

Des de la infantesa a Oriola, passant per la relació a Madrid amb altres poetes de la generació del 27, com ara Lorca i el matrimoni posterior amb Josefina Manresa, l'artista del Pinós, ha plasmat la lluita del poeta amb aquestes vinyetes impregnades d'onirisme.

El jove ha aplicat la tècnica del blanc i negre i ha partit de la lluita de Miguel Hernández, “que és la llum contra la foscor”, ha assegurat. "Aquestes imatges representen l'únic pensament que tenia Hernández en aquell moment, que era guanyar la guerra, no només per als seus fills, sinó per a tots els fills del món" ha explicat.

També et pot interessar

stats