‘Las tesmoforias’ obri el cicle de teatre clàssic de la Universitat d’Alacant

És una versió actualitzada la comèdia grega d’Aristòfanes representada durant les festes Dionísies en el 411 aC.

Cartell de l’obra ‘Las tesmoforias’ d’Aristòfanes que es representarà al jaciment de l’Alcúdia
Cartell de l’obra ‘Las tesmoforias’ d’Aristòfanes que es representarà al jaciment de l’Alcúdia / UA

La VII edició del Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia-Universitat d’Alacant (UA) arranca aquest dimarts amb l’obra Las tesmoforias, a càrrec de l’Aula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA, dirigida per Elisabeth Sogorb.

La proposta és una versió actualitzada de la comèdia grega d’Aristòfanes representada durant les festes Dionísies en el 411 aC. En aquesta obra, Aristòfanes parodia algunes de les obres d’Eurípides i se centra en el poder que les dones arriben a tindre quan s’uneixen per una causa comuna.

El jaciment arqueològic de l’Alcúdia s’obrirà a les 20:00 hores i la representació començarà a les 22:00 hores. El preu de les entrades és de 5 euros.

Programa del festival

Aquesta primera setmana, del 9 al 12, el programa estarà dedicat al teatre de l’ensenyament amb un preu de cinc euros l’entrada; i la setmana vinent, del 18 al 26, serà el torn del teatre professional amb un preu de 15 euros.

Per a dimecres està prevista La tempesta, de William Shakespeare; dijous s’ha programat Edipo vs Edipo; i divendres es representarà Antígona, de Sòfocles.

A més, quant al programa del teatre professional, per al dijous 18 s’ha programat Somni, basada en Somni d’una nit d’estiu, de William Shakespeare; i, per al divendres 19, Hipólito, d’Eurípides.

Las bacantes, d’Eurípides, es representarà el dijous 25 i el divendres 26 tancarà el cicle Clitemnestra, basada en obres d’Esquil, Eurípides i Sòfocles.

També et pot interessar