Lara Salvador i Jorge Valle, Premis AAPV 2024 a les millors interpretacions de teatre

Més de quaranta actors i actrius han participat este dilluns en la gala en què l’Associació d’Actors i Actrius lliura els guardons del teatre, l’audiovisual i el doblatge valencians

Guanyadors dels premis de l'Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians
Guanyadors dels premis de l'Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians

L’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV) ha celebrat este dilluns a la nit l'edició 2024 dels seus guardons de teatre, doblatge i audiovisual amb què premia professionals destacats i joves promeses del sector interpretatiu valencià. L'actriu Pilar Martínez ha rebut el Premi d'Honor Narcís 2024 en una gala que ha tingut lloc al Teatre Principal de València i que ha sigut retransmesa per À Punt. El Premi a la Millor Interpretació Femenina de Teatre ha sigut per a Lara Salvador pel seu treball en La senyoreta Júlia, mentre que el de la Millor Interpretació Masculina de Teatre ha sigut per a Jorge Valle per Los que comen tierra. Quant a l'actriu revelació, el Premi Crisàlide ha sigut per a Carla Pascual per Consciència, Després de tu i El món està trencat, però es pot caminar. El d'Actor Revelació ha sigut per a Yeray Varo per Bruno, el musical que lo cambió todo, La llave mágica i El Lazarillo de Tormes.

En la categoria de doblatge, el Premi a Millor Interpretació Femenina de Doblatge ha sigut per a Paola Navalón per Harley Quinn i el Premi a Millor Interpretació Masculina de Doblatge ha sigut per a Fer Barber per Nate el grande. D'altra banda, els guardons de l'audiovisual, Maria Caballero, per Olvido, ha sigut reconeguda com la Millor Interpretació Femenina i Ramón Ródenas per Les vacances de Mara, s'ha emportat el Premi a Millor Interpretació Masculina.

Pilar Martínez, Premi d'Honor Narcís 2024

La trajectòria en teatre, doblatge i audiovisual de Pilar Martínez (València, 1961) li ha fet rebre el Premi d'Honor Narcís 2024. Destaca el seu primer treball professional com a Cassandra, una esclava troiana, al teatre de carrer de Vuelve Agamenón, del grup de teatre Alaire. També va ser molt reconegut el seu paper de gitana en l'obra Jar, interpretada en caló i que va ser reconegut com a espectacle revelació a la Fira de Tàrrega, fita que va suposar la seua porta d'entrada al teatre de Catalunya. A més, Pilar Martínez també serà recordada pel seu paper en ¡Ay, Carmela! a Barcelona, en Las madres presas, Los días felices o Sopa de pollastre amb ordi, per la qual va rebre el Premi de Les Arts Escèniques de la Generalitat a la Millor Actriu Protagonista.

Assitej España, Premi Taules 2024

Per la seua banda, la branca espanyola de l'Associació Internacional de Teatre per a Infants i Joves, Assitej, ha rebut el Premi Taules 2024 per la seua tasca i foment d'estudis, investigacions, cursos, tallers i jornades a favor del teatre per a la infantesa i la joventut. Va ser fundada a París el 1965 per l'Institut Internacional de Teatre de la Unesco com a aliança global de teatre professional per a la infantesa i la joventut. Hui és una xarxa mundial que uneix milers de teatres, organitzacions i individus a través dels centres nacionals en més de huitanta països amb l'objectiu clar de propagar el teatre per mitjà de la premsa, el cinema, la ràdio, la televisió i tota mena de canals de difusió.

També et pot interessar

stats