Lambda atorga el Premi Margarida Borràs a Zapatero, el club LGTBI Dracs i l’expilot Patricia Campos

Els guardons els han dedicat a persones que “canvien vides i societats” a través del seu activisme i compromís social

Lambda ha atorgat els seus premis Margarida Borràs / À Punt NTC

El Centre La Beneficència de València ha acollit aquest dimecres el lliurament de Premis Margarida Borràs, que organitza el col·lectiu LGTBI Lambda. Els guardons d’enguany estan dedicats a persones que “canvien vides i societats” a través del seu activisme i compromís social. 

Un d’aquest premis ha recaigut en l'expilot de l'armada Patricia Campos, per la seua lluita pels drets de dones, xiquets i xiquetes a través de diversos projectes com Goals for Freedom o Supera-T.

Un altre ha sigut per al club esportiu LGTBI Dracs, pel seu activisme en favor d'uns espais esportius “lliures de masclisme, LGTBI-fòbia i serofòbia”.

El tercer ha sigut per a l'expresident del govern José Luis Rodríguez Zapatero, pel “constant suport” a la dignitat del col·lectiu, “dins i fora del govern”. L’expresident ha enviat un vídeo d’agraïment. El guardó l'ha arreplegat el secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig.

Durant la cerimònia s'han projectat imatges de la història del col·lectiu, els seus membres i les reivindicacions als carrers en els més de trenta anys de treball a València. La presentadora de la gala, Marian Villaescusa, ha destacat com el seu treball canvia vides i ha valorat la dedicació activista del passat, el present i el futur.

El coordinador general de Lambda, Fran Fernández, ha destacat la “transversalitat de les lluites” i la importància de les aliances perquè “la societat en què vivim siga sempre un espai respectuós i segur per a totes les persones”. Durant la gala ha actuat el grup The Royal Tribu.

També et pot interessar

stats