L’Orquestra de València es trasllada a la platja de les Arenes amb motiu del seu 75é aniversari

Per primera vegada a València, una orquestra simfònica oferirà un concert que acostarà la música a la mar.

L’Orquestra de València es trasllada a la platja de les Arenes amb motiu del seu 75é aniversari
L’Orquestra de València es trasllada a la platja de les Arenes amb motiu del seu 75é aniversari

Aquest divendres, l’Orquestra de València canvia el seu escenari habitual i es trasllada a la platja per a interpretar, amb Ramón Tebar al capdavant, obres com la Fanfarria per a un home ara un home corrent, d'Aaron Copland, el poema simfònic de Romeu i Julieta de Piotr Ilich Txaikovski i una selecció de West Side Story de Leonard Bernstein. El punt final serà La Boda de Luis Alonso de Gerónimo Giménez

.

El concert Música i aigua amb l'Orquestra de València està organitzat en col·laboració de Fundació Aigües de València, amb la qual anteriorment es va dur a terme la iniciativa Beethoven en el riu a l'octubre de 2015.

El director del Palau, Vicent Ros, que ha destacat que aquest esdeveniment és "un agraïment als ciutadans valencians pel seu suport en aquests 75 anys d'història".

El concert, que costarà 60.000 euros, començarà a les 22:00 hores i comptarà amb una "infraestructura complexa" composta per un escenari amb cúpula transparent, pantalles perquè tothom puga seguir-lo, banys públics i adaptats i un miler de cadires.

Ros ha convidat a aquells que es queden sense seient que "s'assenten" per a gaudir d'un concert "que ajunta música i naturalesa per a tots els públics en el qual es pot ballar, tancar els ulls i somiar al costat del mar".

Han recalcat que aquest és el primer esdeveniment d'aquestes característiques que se celebra a València que, a més, "és també un reclam cultural i turístic", perquè "la gent que estiga de visita a la ciutat explique als seus països que ha vist un fet espectacular", ha indicat el director del Palau.

La presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha explicat que "aquest esdeveniment acosta l'orquestra a gent que no fa el pas a entrar en el Palau a sentir aquesta música, per la qual cosa és també un impuls, perquè impregne a tota la ciutadania".

També et pot interessar

stats