L'Orquestra de València dedica el segon concert a l'ONU en el seu 75 aniversari

El programa, amb obres de Valero-Castells, Bartók i Schumann, estarà dirigit per Enrique García Asensio.

Enrique García Asensio dirigirà el segon concert de l'Orquestra de València
Enrique García Asensio dirigirà el segon concert de l'Orquestra de València / Eva Ripoll

El Palau de la Música dedicarà aquesta vesprada el seu segon concert d'abonament a l'ONU en el marc dels actes de commemoració del 75 aniversari de l'entitat internacional. D'aquesta manera, l'Ajuntament de València i l'auditori valencià se sumen a la celebració amb un programa que serà dirigit per Enrique García Asensio i que oferirà obres del valencià Andrés Valero-Castells, junt amb altres autors com Bela Bartók o Robert Schumann. El concert començarà a les 19.30 hores a l'auditori Les Arts.

El concert arrancarà amb la peça «Bansky Answer» (de la Simfonia núm. 6 «Grafíticia») 2019-AV90b, de Valero-Castells, en la seua primera interpretació per l'OV. Concretament, l'Orquestra de València oferirà el tercer moviment de l'obra, en la qual l'autor expressa el seu desig de pau i justícia social, i planteja una recreació musical de tres grafitis del cèlebre artista britànic urbà Banksy.

La primera part del concert inclourà a més el Concert per a violí i orquestra núm. 1 de Bartók, que serà interpretat per Anabel García del Castell. L'espectacle conclourà amb la romàntica simfonia núm. 2 del compositor alemany Robert Schumann, que va ser estrenada el 5 de novembre de 1846, sota la direcció de Felix Mendelssohn en la Gewandhaus de Leipzig.

També et pot interessar

stats