‘L’oroneta’ arriba al Teatre Micalet amb una producció 100% valenciana

El text s’inspira en les històries de les víctimes de l'atemptat en un club LGTBI als Estats Units, en què van morir 49 persones

El Teatre Micalet estrena 'L'oroneta' / À Punt NTC

El Teatre Micalet estrena este dimecres L'oroneta. Un text colpidor escrit pel dramaturg Guillem Clua inspirat en les històries de les víctimes de l'atemptat en un club LGTBI als Estats Units en què van morir 49 persones. Traduïda a diversos idiomes i representada en 25 països, s'estrena per primera vegada amb una producció 100% valenciana.

Una professora de música fa classes a un jove que vol aprendre a cantar. El que pot paréixer un innocent punt de partida és en realitat un relat escrit amb les dents sota l'ombra de la matança de la discoteca Pulse, a Orlando, el 2016. “A poc a poc vas entrant en la història i et veus immers en la situació que es narra”, assegura el director, Joan Peris.

L’obra parla d'un viatge cap a la llum de dos personatges ferits en el més profund de l'ànima que arrosseguen un rancor i una tristesa de la qual només podran trobar eixida amb el record de qui han perdut. “És un viatge als abismes on veus que el dolor et fa assumir una culpa, i com després intentes justificar-te i aconsegueixes eixir d’ací”, explica Pilar Almeria, que interpreta el personatge d’Amèlia. 

Ferida i Culpa batallen en un escenari en què la lluita dialèctica i emocional és una galtada. “Es gira el destí o la vida, i això són coses que passen als teatres, perquè també passen en la vida”, manifesta l’actor Bruno Tamarit. I en la vida –diu l'autor– el que ens fa humà és sentir el dolor dels altres.

També et pot interessar

stats