L’organista de la basílica de Sant Pere de Roma ofereix un concert didàctic a València

El recital s’emmarca en les activitats paral·leles a un curs sobre música litúrgica que organitza la UCV

Solé és el primer organista de Sant Pere del Vaticà des de fa uns anys
Solé és el primer organista de Sant Pere del Vaticà des de fa uns anys / À Punt NTC

El músic espanyol Josep Solé, primer organista de la basílica de Sant Pere de Roma, a la Ciutat del Vaticà, i que va ser el responsable de la música del funeral del papa Benet XVI, entre altres esdeveniments religiosos, explicarà este divendres de vesprada a València les claus del seu treball. Solé oferirà un concert didàctic, a les set, en la basílica del Sagrat Cor de Jesús, segons han avançat des de la Universitat Catòlica de València (UCV), que organitza l’activitat.

Nascut a Sabadell fa 49 anys, Josep Solé es va formar en orgue i improvisació organística en el Pontifici Institut de Música Sacra de Roma. El setembre del 2004, amb trenta anys, va aconseguir la seua plaça en el Vaticà, concretament en les basíliques de Santa Maria La Major i de Sant Llorenç extramurs. Un apassionat de Wagner, Puccini i Verdi, Solé és primer organista del Vaticà des del 2018.

Tant la classe magistral que ha impartit de matí com el concert que ha tocat estan emmarcats en unes jornades organitzades pel Certificat de Curs Avançat de Música Litúrgica: cant gregorià i orgue litúrgic, que dirigeix el professor de la UCV Luis Miguel Castillo, rector de la basílica del Sagrat Cor de Jesús.

El certificat de cant gregorià i orgue litúrgic de la UCV va arrancar el passat curs per a donar resposta a la importància que totes dues disciplines musicals siguen enteses com a instruments "necessaris per a solemnitzar la litúrgia de l'Església".

També et pot interessar

stats