L'òpera ‘El tutor burlat’, del compositor Martín i Soler, recorrerà la geografia valenciana este estiu

A partir del 27 de juny visitarà un total de 15 localitats, més dues representacions al Palau de les Arts i 6 en barris de València

Els artistes del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts assagen l'òpera ‘El tutor burlat’ acompanyats al piano
Els artistes del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts assagen l'òpera ‘El tutor burlat’ acompanyats al piano / Palau de les Arts

El projecte de difusió cultural “Les Arts Volant” portarà l’òpera El tutor burlat, del compositor valencià Vicent Martín i Soler, per diferents poblacions de la geografia valenciana al llarg d'aquest estiu. La companyia viatja en un gran camió preparat per a transformar-se en escenari quan arriba a la plaça de qualsevol localitat i, posteriorment, ofereix una òpera en directe interpretada pels artistes del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts, acompanyats al piano.

Per a aquesta quarta gira, el títol triat és l’amable, elegant i una mica picardiosa Il tutore burlato, de Vicent Martín i Soler, que es presenta en la seua versió traduïda al valencià per Enedina Lloris. Jaume Policarpo és el director d’escena d’aquesta nova producció, amb vestuari de José María Adame i il·luminació d’Antonio Castro.

El repartiment de l’obra està format pels artistes del Centre de Perfeccionament Aida Gimeno (Violante), Vittoriana De Amicis (Dona Menica), Oleh Lebedyev (Fabrizio) i Omar Lara (Pippo), juntament amb els cantants valencians David Ferri (Don Lelio) i Gonzalo Manglano (Anselmo). Carlos Sanchis acompanyarà al piano totes les representacions de l’espectacle.

Amb cinc representacions durant els mesos de juny i juliol en localitats que han ostentat la capitalitat cultural valenciana, el camió-escenari visitarà per primera vegada municipis de les comarques d’Alacant i de Castelló com Altea i Vilafranca, per a complir amb la vocació autonòmica del projecte.

La gira per a enguany arrancarà a la pedania de la Barraca d’Aigües Vives (27 de juny), localitat a què seguiran Sagunt (28 de juny), Vilafranca (1 de juliol), Potries (2 de juliol), Godella (4 de juliol), les Alcubles (5 de juliol), Casinos (8 juliol), el Palau de les Arts (10 i 11 de juliol), la Pobla del Duc (15 de juliol), Benirredrà (16 de juliol), Aiora (18 de juliol), Corbera (19 de juliol), Gandia (21 de juliol), Altea (22 de juliol), Atzeneta d’Albaida (24 de juliol) i Bunyol (25 de juliol).

Després d’un parèntesi en el mes d’agost, l’equip de “Les Arts Volant” reprendrà la gira concentrant les últimes actuacions als barris de la ciutat de València: Benicalap (25 de setembre), Sant Marcel·lí (26 de setembre), Parc Central (27 de setembre), Malva-rosa (2 d’octubre), Patraix (3 d’octubre) i Aiora (4 d’octubre).

També et pot interessar

stats