L’òpera ‘Tristany i Isolda' torna a València deu anys després

Un dels muntatges de referència de Richard Wagner s'estrena en la programació del Palau de les Arts aquest dijous

Wagner torna a València / À Punt NTC

Richard Wagner torna al Palau de les Arts de València aquest dijous. Ho fa deu anys després amb l’òpera Tristany i Isolda i amb un muntatge impactant i minimalista.

Una esfera gegant de més de cinc tones presideix l’escenari i serveix com a fil conductor per a narrar la història d’amor entre Isolda d’Irlanda i el jove Tristany. “El que veurà el públic és com aquest espai ajuda des del punt de vista acústic, perquè es converteix quasi en un altaveu, com concentra l’acció i a la vegada genera un aspecte de coloritat", explica Àlex Ollé, director artístic.

El responsable de La Fura dels Baus debuta amb el seu primer muntatge a València amb una posada en escena minimalista i impactant que cedeix tot el protagonisme als cantants i la música de Wagner interpretada per l’orquestra de la Comunitat Valenciana.

L’obra ens convida a la introspecció, a parar i mirar cap a dins. Com diu el director de l’obra, només cal concentrar-se, respirar, deixar el telèfon i escapar de la realitat.

Sens dubte, un dels muntatges de referència de la considerada obra mestra de Wagner, que torna deu anys després a la programació de les Arts.

Tristany i Isolda
Tristany i Isolda / ©Miguel Lorenzo-Mikel Ponce
Tristany i Isolda
Tristany i Isolda / ©Miguel Lorenzo-Mikel Ponce
Tristany i Isolda
Tristany i Isolda / Miguel Lorenzo-Mikel Ponce
Tristany i Isolda
Tristany i Isolda / Miguel Lorenzo-Mikel Ponce

També et pot interessar

stats