L'òpera 'L'illa deshabitada' s'estrena a Les Arts

El cantant, compositor, actor, mestre de cant i empresari sevillà Manuel García la va compondre en 1831, un any abans de morir.

Estrena de l'òpera "L'illa deshabitada" a València.

Els artistes del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts han estrenat aquest cap de setmana L'illa dehabitada, de Manuel García, al Teatre Martín i Soler.

Manuel García, segons ha explicat Iglesias Noriega, és una figura fascinant de la vida cultural del segle XIX. El sevillà va ser cantant, compositor, actor, empresari, mestre de cant i fundador d' una dinastia musical que ha omplit pàgines en la història de la lírica.

Amic personal de Gioachino Rossini i primer intèrpret dels seus títols més importants; pare de dues dives llegendàries com les cantants María Malibrán i Pauline Viardot-García, i també progenitor de Manuel Patricio Rodríguez García, el mestre de cant més influent dels segles XIX i XX, tant la seua figura com la seua obra mereixen ser objecte d' estudi i reconeixement.

El Palau de les Arts ha programat aquesta òpera de cambra, amb llibret del poeta Pietro Metastasio, i concebuda per a quatre cantants i acompanyament pianístic. García la va compondre en 1831, un any abans de morir, i ara ha tornat al repertori dels teatres espanyols.

També et pot interessar

stats