L’olor de la carn torrada ompli Vila-real en la Nit de la Xulla

Per al concurs d’allioli s’han repartit més de 600 morters i tots els ingredients necessaris

Xulles cuinant-se al carrer a Vila-real / À Punt NTC

Vila-real està immersa en les festes patronals en honor a la Mare de Déu de Gràcia i aquest dilluns a la nit tot el poble fa una olor especial. La flaire de la carn torrada inunda la capital de la Plana Baixa en la Nit de la Xulla.

Aquest dilluns de vesprada ha començat amb el sisé concurs d’allioli, una tradicional salsa imprescindible per a acompanyar després la carn torrada. S’han repartit més de 600 morters i els ingredients necessaris perquè ningú es quedara sense participar i, després del concurs, cadascú s’ha emportat la seua elaboració a casa o a la seua penya, per a menjar-lo durant el sopar, explica la reina de les festes, Gracia Gumbau. 

Amb l’allioli ja fet, els carrers han començat a il·luminar-se amb el foc de les fogueres i les brases en què les penyes i el veïnat han rostit xulles per a sopar en la que, sense dubte, és una de les nits més populars de les festes patronals de Vila-real. 

També et pot interessar

stats