L'obra de Vicent Andrés Estellés contada a través de la dansa

L'espectacle Rosa de paper el protagonitzen el ballarí Salvador Rocher i la ballarina María Palazón

Moment de l'espectacle 'Rosa de paper' / À Punt Notícies
28 d'abril 2024 - 21:23

Traslladar l'obra de Vicent Andrés Estellés a la dansa creant una atmosfera d'emoció per a endinsar el públic en la persona del poeta. Esta és l'essència de Rosa de paper, un espectacle de dansa contemporània que busca retre un homenatge al poeta.

"És un espectacle amb molta delicadesa i detall, sobretot en el que ell contava en les seues obres" ha explicat el ballarí Salvador Rocher a À Punt Notícies. "Busquem posar els pèls de punta i que el públic conega realment qui era Vicent Andrés Estellés".

L'actuació toca tots els temes principals de l'obra del poeta valencià: el sexe, la mort, el poble, la política, els conflictes bèl·lics… Tot amb Isabel, la seua dona i companya de vida. "Creiem molt necessari donar-li visibilitat perquè ella va ser un gran suport al llarg de la seua vida", ha destacat Rocher.

"Busquem posar els pels de punta i que el públic conega realment qui era Vicent Andrés Estellés"

La proposta de crear l'espectacle, ha dit el ballarí, li va arribar precisament des de l'Ajuntament de Burjassot perquè la gent veja que "no només en text o en poesia es pot reproduir la seua vida, sinó que dins de la dansa també hi ha molta emoció".

Esta població, d'on és veí el ballarí, ha viscut l'estrena de l'espectacle este cap de setmana, però ja té altres dates a Santa Pola o Llíria. Una gira que es podria estendre als seixanta municipis del consorci de celebració del Centenari de Vicent Andrés Estellés. "Seria tot un orgull ," ha dit el ballarí.

Salva Rocher va rebre el premi al millor ballarí el 2022, i enguany, al millor espectacle de carrer de les Arts Escèniques Valencianes. A més, també ha estat nominat als Premis Max junt amb María Palazón, qui interpreta a Isabel. El ballarí va nàixer el mateix any que va morir Vicent Andrés Estellés i ara es reencarna en el poeta per a acostar la cultura valenciana al carrer.

També et pot interessar

stats