L'obra 'Cervantina', millor espectacle dels III Premis José Estruch de Teatre

L'IAC Juan Gil-Albert i el Teatre Principal d'Alacant distingeixen les obres de la temporada 2017-2018.

El director del Teatre Principal d'Alacant, Francesc Sanguino, i el de l'IAC Juan Gil-Albert, José Ferrándiz
El director del Teatre Principal d'Alacant, Francesc Sanguino, i el de l'IAC Juan Gil-Albert, José Ferrándiz

L'obra Cervantina, coproduïda per la Companyia Nacional de Teatre Clàssic i Ron Lalá, ha sigut reconeguda com a millor espectacle de la temporada 2017-2018 en els III Premis José Estruch. La decisió del jurat l'han feta pública aquest divendres, el director de l'IAC Juan Gil-Albert, José Ferrándiz, i el del Teatre Principal d'Alacant, Francesc Sanguino.

El guardó a la millor direcció s'ha otorgat a Yayo Cáceres per aquesta mateixa producció, Cervantina. El premi a la millor interpretació principal ha recaigut en Pablo Derqui pel seu treball en Calígula. El premi de repartiment ha sigut per a Juan Antonio Lumbreras per La Ternura. Per aquest mateix espectacle, Alfred Sanzol ha rebut el guardó de millor autoria. El premi a la millor contribució a les arts escèniques valencianes s'ha lliurat a La Pavana.

Enguany, com a novetat, s'ha creat per primera volta el premi al millor espectador que s'ha concedit a Juan Antonio Benito, un espectador que "està en totes les funcions del Teatre Principal i no s'emporta cap aplaudiment. Per a nosaltres, la millor manera d'honrar la seua presència és creant aquest premi", ha explicat Francesc Sanguino.

Els premis de teatre José Estruch, creats en record de la figura del conegut director alacantí, distingeixen les millors obres, autors, directors d'escena i intèrprets que han passat pels escenaris del Teatre Principal d'Alacant durant l'última temporada. Enguany, la gala de lliurament de premis, se celebrarà el pròxim 15 d'octubre.

Uns dies abans, el 2 d'octubre, l'IAC Juan Gil-Albert inaugurarà l'exposició "José Estruch. Imatge, veu i paraula", on s'exhibiran fons documentals, alguns inèdits, de l'arxiu que sobre l'autor conserva l'Institut Alacantí de Cultura.

També et pot interessar