L’IVC porta la cultura popular aquesta tardor a Alcoi, Bocairent i València

Els nanos i gegants, el cant valencià d'estil i la música de pols i pua són algunes de les activitats culturals tradicionals de què podran gaudir els assistents

Centenars de nanos i gegants recorren els carrers de Petrer
Imatge d'arxiu de nanos i gegants recorrent els carrers de Petrer / Jesús Cruces

L'Institut Valencià de Cultura (IVC) celebrarà durant aquesta tardor diferents jornades culturals i festives dedicades a les manifestacions de la cultura popular, com són els nanos i gegants, el cant valencià d'estil i la música de pols i pua, que a més d'arribar a València, ho faran a Alcoi i Bocairent, capitals culturals valencianes de 2021.

"Xicotets i grans" és la I Mostra de Nanos i Gegants Valencians i tindrà la primera parada ala plaça dels Àngels del Cabanyal (València) aquest dissabte a les 17:00 hores. La mostra anirà després a Bocairent el dia 24 d'octubre i a Alcoi el 31 d'octubre.

El cicle de concerts d'orquestres de pols i pua, que va comptar amb una primera jornada a Bocairent al maig, oferirà un nou concert aquest dissabte a les 11:30 hores a la sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència de València, amb la col·laboració de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València i la participació de la Rondalla de Sant Joan de Moró i l'Orquestra de Pols i Pua Vila de Xiva.

Finalment, el Dia del Cant Valencià d'Estil, que cada any celebra una jornada a València, enguany arribarà a Bocairent el dissabte 2 d'octubre a la plaça de l'Ajuntament a les 17:30 hores. El diumenge 3 d'octubre serà el torn de València, al Centre del Carme de Cultura Contemporània, a les 18:30 hores.

Totes les activitats són gratuïtes i estan organitzades per l'Institut Valencià de Cultura.

També et pot interessar