L'IVAM rep 444.000 visitants l'any del seu 30 aniversari

Manté la tendència positiva iniciada en 2014, amb un increment de prop del 287% en les últimes cinc temporades.

L'IVAM va allotjar al Centre Julio González un total de 13 exposicions en 2019
L'IVAM va allotjar al Centre Julio González un total de 13 exposicions en 2019 / Arxiu

L'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) ha tancat el 2019, any del 30 aniversari, amb un 23% més de visitants. Un total de 209.474 persones han gaudit d'un programa expositiu en les seues seus de València i Alcoi, enfront dels 170.730 visitants de l'any anterior.

D'aquesta manera, manté la tendència de creixement des de 2014 en el qual l'IVAM va comptabilitzar 72.794 assistents, la qual cosa representa un increment de quasi un 287 % en les últimes cinc temporades.

Als 210.000 visitants als centres de l'IVAM cal afegir els 230.000 que han conegut les exposicions del museu en molts llocs a través del programa 'IVAM Viatja'. Entre altres mostres fora de territori valencià, les exposicions de I'IVAM han visitat el MAXXI de Roma, el Born Barcelona, el Museu Patio Herreriano de Valladolid, el Palacio de la Aljafería de Saragossa o els CaixaForum de Barcelona i Girona.

El públic confirma l'aposta de l'IVAM per la internacionalització del museu, la visibilització de dones artistes i el suport als creadors valencians, línies identitàries de l'IVAM, que tindran la seua prolongació en la programació del 2020.

Grans exposicions i aposta per les dones artistes

L'IVAM va allotjar al Centre Julio González un total de 13 exposicions en 2019 amb plats forts com l'exposició de Fernand Léger en coproducció amb la Tate Liverpool, la de Jean Dubuffet organitzada amb el MUCEM de Marsella, o la de l'algeriana Zineb Sedira coproduïda amb el museu Jeu de Paume de París i la Fundació Gulbenkian de Lisboa.

L'any que ha conclòs l'institut valencià ha incidit en les exposicions signades en femení com la dedicada a l'escultora Susana Solano, l'artista Lara Almarcegui, o les intervencions específiques de Soledad Sevilla i Carmen Calvo per a la façana de l'IVAM.

També cal subratllar el projecte específic que el dibuixant valencià Paco Roca va realitzar per a la Galeria 6 de l'IVAM, així com la nova lectura de la col·lecció 'Temps convulsos' un recorregut per les tendències artístiques de les últimes dècades. Una doble exposició va posar el focus en 1989, l'any d'inauguració del centre, un moment històric especialment significatiu.

Compra d'obres d'art

La col·lecció de l'IVAM s'ha enriquit en 2019 amb l'adquisició de 70 obres de 29 artistes, la meitat d'aquestes dones, amb noms com Gina Pane, Zineb Sedira, Anna Malagrida, Cindy Sherman, Susana Solano, Patricia Gómez & María Jesús González. La inversió total va ser de prop de 900.000 euros.

També et pot interessar

stats