L’IVAM recull la mostra més gran de l’artista turca Gülsün Karamustafa feta a Espanya

És l’última exposició que dirigirà José Miguel Cortés, el director de l’IVAM

L’IVAM recull la mostra de l’artista turca Gülsün Karamustafa
L’IVAM recull la mostra de l’artista turca Gülsün Karamustafa / À Punt NTC

L’Institut Valencià d’Art Modern mostra des de hui l’obra de l’artista turca Gülsün Karamustafa. L’exposició recull els treballs de tota una vida d’una autora que ha viscut entre dos mons: l’occident i l’orient. Esta és l’última exposició de aquest nivell que dirigirà el director del museu, José Miguel Cortés, després del polèmic anunci de la seua pròxima eixida del centre cultural.

Aquesta escultora, pintora, grafista i cineasta és una artista total, i segons afirma José Miguel Cortés, és una dona que: “Sap conjugar molt bé el vessant occidental i l’oriental, sense menysprear-ne. És una persona que viu a Istanbul i el representa, encara que va nàixer a Ankara, ja que d’alguna forma aquesta ciutat sempre ha estat entre dos continents”.

A més, aquesta és la primera gran mostra de l’artista turca més internacional a Espanya, una de les veus més singulars de l’art contemporani, que procura ensenyar a la gent a obrir la seua ment per a allunyar-se dels estereotips i aconseguir així poder sentir-se més lliures. Una creativa, que sap fusionar molt bé, el distints elements culturals de diferents àmbits. “Representa els aspectes festius i més populars amb els polítics sense deixar de la costat els diferents semblants que podríem entendre en un artista”, assegura Cortés.

D’altra banda, esta mostra cultural és l’última que dirigirà el director de l’IVAM, després de que des de Conselleria de Cultura hagen decidit substituir-ho després de 6 anys en el càrrec. José Miguel Cortés, ha insistit que hui ell se’n va “sense pensar en els problemes i solament amb la satisfacció de tot el que hem aconseguit”.

També et pot interessar

stats