L'IVAM presenta la programació de l'any del 30é aniversari

La major retrospectiva exhibida a Espanya sobre Fernand Léger i una mostra de més de 100 obres de Jean Dubuffet, entre els plats forts.

L'Institut Valencià d'Art Modern presenta la programació per al 2019
L'Institut Valencià d'Art Modern presenta la programació per al 2019 / Europa Press

L'exposició més gran a Espanya dedicada a Fernand Léger i una amplíssima mostra de Jean Dubuffet són alguns dels atractius més importants de la programació de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) per al 2019, quan commemora els 30 anys.

En total, l'IVAM albergarà en el centre de València 13 exposicions al llarg del pròxim any, a les quals cal sumar les que acollirà a Alcoi i a Xàbia. A més, al 2019 s'aprofundirà en relacions internacionals amb institucions com la Tate de Liverpool, el Mucem de Marsella, el Jeu de Paume de París i la Fundació Gulbenkian de Lisboa.

Per a l'any que ve, cal destacar la major retrospectiva exhibida a Espanya sobre l'autor francés Fernand Léger, que s'inaugurarà al maig en la galeria 1, del que és considerat un nom fonamental de la pintura del segle XX. També a l'octubre mostraran una col·lecció, de més de 100 obres, de Jean Dubuffet.

En la presentació del programa, José Miguel García Cortés, director de l'IVAM, ha remarcat que aquest "no és la culminació de res", sinó un punt de partida per a "construir el futur" d'una institució "cada vegada més sòlida, arrelada al seu territori però alhora més plural i internacional".

En l'acte també ha estat el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, que ha dit que l'IVAM és "una de les puntes de llança en matèria cultural" de la Comunitat Valenciana, cosa que s'ha reflectit en els pressupostos de la Generalitat, que contemplen un milió d'euros més per a arribar als 8,8 milions d'inversió.

També et pot interessar

stats