L'IVAM organitza una ruta 'transmaricabibollo' al Cementeri General de València

Visitarà les tombes de dissidents sexuals i de gènere que han sigut rellevants en la història local i estatal

Imatge d'arxiu del Cementeri General de València
Imatge d'arxiu del Cementeri General de València / IVAM

L'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) organitza el dissabte 29 de gener al migdia una ruta transmaricabibollo al Cementeri General de València. L'activitat consistirà a visitar les tombes de persones dissidents sexuals i de gènere que han sigut rellevants en la història local i estatal.

El recorregut farà un repàs de la vida d'activistes LGTBI de la ciutat de València, escriptors, travestís dels primers locals d'ambient, militants anarquistes i comunistes que van tindre un paper rellevant en la República, el franquisme i la Transició.

Al llarg del recorregut, de vora dues hores, es podran contemplar altres aspectes del cementeri com l'art, les ampliacions arquitectòniques consecutives, la classe social dels habitants o les fosses comunes de gent represaliada en la postguerra.

El grup estarà guiat per Piro Subrat, figura destacada de l'activisme transmaricabibollo i en moviments de caràcter anticapitalista. Subrat fa anys que es dedica a la historiografia al marge del món acadèmic i col·labora en publicacions periòdiques i fanzins.

Per a participar en aquesta activitat, gratuïta i amb aforament limitat, cal inscriure's enviant un missatge a l'adreça de correu electrònic actividades@ivam.es.

També et pot interessar

stats