L'IVAM inaugura a Alcoi la primera subseu fora de la ciutat de València

Estarà a l'antic Centre d'Art d'Alcoi, tancat des de fa set anys, i passarà a dir-se IVAM CADA Alcoi.

El CADA està en un emblemàtic edifici modernista de 1909

El Centre d'Art d'Alcoi (CADA) reobrirà el 16 de novembre després de set anys tancat. Ho farà reconvertit en una seu de l'institut Valencià d'Art Modern (IVAM) i s'espera que es convertisca en tota una referència de l'art contemporani.

L'alcalde d'Alcoi, Antonio Francés, ha dit que la intenció és "competir amb les principals capitals en propostes culturals".

El regidor de Cultura, Raül Llopis, ha destacat l'espai Factoria Creativa, que compartirà lloc a l'edifici, i estarà reservat a desenvolupar el talent de nous creadors, amb quatre tallers que abastaran la música, l'art, la comunicació i el disseny.

Les primeres cites seran l'exposició d'Eusebio Sempere, la mostra Orígens de la Fundació CAM i l'art audiovisual de Damià Jordà.

L'IVAM, entre els museus més transparents

D'alra banda, l'IVAM se situa entre els museus espanyols que han obtingut la qualificació de transparents, segons indica l'informe A través del espejo, elaborat per la Fundació Compromiso y Transparencia.

En canvi, el Museu de Belles Arts de València, el Museu d'Art Contemporani d'Alacant, el Museu de la Universitat d'Alacant i el Museu d'Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés han quedat considerats com a opacs.

Els museus, per a considerar-los transparents, han d'acomplir almenys setze dels vint indicadors de transparència, entre els quals hi ha l'estat financer i l'informe d'auditoria.

També et pot interessar

stats