L’IVAM d’Alcoi recupera l’art de Juana Francés

Pintora i escultora avantguardista, va ser una de les artistes més reconegudes del país

Una exposició sobre Juana Francés, a l'IVAM d'Alcoi. / À Punt NTC

El Museu d'Art Contemporani d'Alacant i institucions com el Museu Reina Sofia han cedit les seues obres per a fer una exposició sobre Juana Francés a l'IVAM d'Alcoi. L'artista, una alacantina de trajectòria oblidada, va ser tot un referent per l'estil informalista espanyol en el franquisme i l’IVAM vol recuperar la rellevància que va tindre.

Francés va nàixer a Altea el 1924 i va requerir només uns pocs anys per a convertir-se en una de les pintores més reconegudes del nostre país, amb pintures, escultures i dibuixos. Va ser l'única dona i una de les fundadores d'El Paso, un grup d'art avantguardista espanyol de postguerra que ella mateixa va abandonar a l'any de formar-ne part.

En la seua etapa figurativa, va crear personatges muts. Va passar per l’abstracció, l’experimentació i els paisatges. L'artista va formar part del disseny de la font del parc de San Isidro d'Albatera.

L'exposició artística es complementa amb un ampli fons documental que aporta informació biogràfica. Es podrà visitar fins al 14 gener.

També et pot interessar

stats