L'IVAM celebra el 30 aniversari amb una doble exposició i l'any 1989 com a fil conductor

Vora 200 obres de més de 70 artistes nacionals i internacionals retraten una època convulsa que va marcar la fi del segle XX.

VÍDEO | L\'IVAM celebra el 30 aniversari amb una doble exposició i l\'any 1989 com a fil conductor

L'IVAM enceta els actes del seu 30 aniversari amb una doble exposició i amb el 1989, l'any del naixement de la institució, com a fil conductor. Es tracta de les mostres 1989. La fi del segle XX i Cas d'estudi: 1989. IVAM.

La primera repassa com el 1989 "marca un abans i un després" en el canvi de segle a través d'unes dues-centes obres creades aquell any per més de 70 artistes tant nacionals com internacionals. L'exposició plasma la caiguda del mur de Berlín i la fi de la guerra freda que va suposar l'arribada d'artistes de l'est fins aleshores desconeguts.

El concepte del pas del temps, a través de peces com ara rellotges o natures mortes com la bola de roses de James Lee Byars, relats de vida com és el cas de la sèrie de fotografies de Nan Goldin, o le reivindicacions feministes de Guerrilla Girls, són algunes de les propostes que s’hi poden veure.

D'altra banda, la mostra Cas d'estudi: 1989. IVAM és "una reivindicació i un elogi" a la posada en marxa del projecte cultural de l'VAM, el "més important de les últimes dècades a la Comunitat Valenciana i un dels més importants d'Espanya", segons destaca el seu director, José Miguel Cortés. Una mostra que busseja en els documents de l'any de fundació de l'IVAM: tríptics, notes de premsa, cartells i fotos de les primeres inauguracions i dels primers muntatges.

També et pot interessar