L'Institut Valencià de Cultura presenta la programació d'arts escèniques amb el lema #Identitat

A València el Teatre Rialto programarà exclusivament produccions pròpies i el Principal es confirma com a centre de referència.

Presentació de la temporada
Presentació de la temporada / Institut Valencià de Cultura (IVC)

L'Institut Valencià de Cultura (IVC) ha presentat l'avanç de la programació d'arts escèniques per a la temporada 2018-2019 als teatres Principal i Rialto de València amb el lema #Identitat. A l'acte han assistit el director general de l'IVC, Abel Guarinos, i el director adjunt d'Arts Escèniques de l'IVC, Roberto García.

Segons Guarinos, "amb el lema #Identitat volem fer un pas endavant després del canvi de filosofia que ha significat la temporada 17-18 respecte de les temporades passades. Aprofundim en l'aposta per la coherència de la programació i per una marca pública de qualitat. Així, aquesta temporada 2018-2019 busca la identitat dels teatres Rialto i Principal de València, és a dir, busca singularitzar les sales i posar-les en valor". "A més, la producció pròpia reflexionarà al voltant de les múltiples cares d'aquest concepte d'identitat: la identitat de barri, la identitat digital, la identitat europea, la identitat emocional, la identitat cultural o la identitat de classe", ha conclòs Guarinos.

Aquesta temporada el Teatre Rialto de València es converteix en un centre que programarà exclusivament produccions pròpies. Segons la directiva de l'IVC, aquesta proposta suposa un canvi de paradigma que facilitarà la connexió d'aquest teatre amb la societat. Per la seua banda, la programació del Teatre Principal de València busca consolidar-lo com un centre d'exhibició de referència en arts escèniques per la qualitat de les seues propostes i on s'estrenaran també produccions de gran format. Una programació nova que porta el lema "Un Teatre Principalment per a tu".

L'aposta per la producció pròpia es duplica en la temporada 2018-2019, ja que passa de 4 a 9 produccions pròpies de teatre i d'1 a 3 produccions de dansa.

Així mateix, es recuperaran els Premis de les Arts Escèniques Valencianes, amb què l'IVC vol reconéixer el treball i l'excel·lència dels professionals valencians. La gala de lliurament es transmetrà per la televisió d'À Punt.

També et pot interessar

stats