L'Institut Valencià de Cultura (IVC) busca intèrprets i ballarins per a 'Les Troianes. Fucking Nowhere'

És imprescindible el coneixement de valencià, ja que l'espectacle es representarà en aquesta llengua

Imatge promocional del càsting difosa per l'IVC
Imatge promocional del càsting difosa per l'IVC / GVA

L'Institut Valencià de Cultura (IVC) ha anunciat aquest dilluns que convoca un procés de selecció de huit intèrprets per a participar durant el 2024 en la producció Les Troianes. Fucking Nowhere, amb text de Josi Alvarado i direcció de Santiago Sánchez. És imprescindible el coneixement de valencià, ja que l'espectacle es representarà en aquesta llengua.

Aquest càsting, que tindrà lloc al Teatre Rialto del 17 al 22 de juliol, serà amb el format de taller, on els candidats hauran d'interpretar un treball eminentment coral i cada participant desenvoluparà diversos personatges, encara que el perfil dels papers respondrà a aquests criteris: "Una actriu d'aparença de més de 55 anys, cinc actors o actrius entre 20 i 55 anys i dos ballarins o ballarines entre 20 i 50 anys".

En el cas d'actors i actrius, es valorarà la disponibilitat i el coneixement del treball coreogràfic i el teatre físic. En el cas de les persones que facen la part de ball, es tindrà en compte l'experiència en teatre textual. Per a tots els llocs es valoraran positivament els coneixements de cant, ritme i maneig d'algun instrument musical, segons ha detallat la Conselleria de Cultura.

La nacionalitat dels participants serà d'algun país de la Unió Europea o amb permís de treball en vigor. Per al procés de selecció es farà una preselecció per currículum a càrrec del director de l'espectacle, d'acord amb els requisits enumerats. L'admissió al taller i l'enviament dels textos que hauran de memoritzar els participants es comunicarà als preseleccionats per correu electrònic amb antelació. El treball culminarà amb unes sessions extraordinàries sobre l'ús de la violència contra les dones en les guerres a càrrec del fotoperiodista Gervasio Sánchez, amb el títol Traguen el meu cos de la guerra.

El termini de presentació de sol·licituds acaba el diumenge 2 de juliol. Els interessats han d'enviar currículum amb telèfon de contacte, correu electrònic i una foto recent, així com un text de motivació respecte a l'interés pel projecte, en el qual deixen constància de l'experiència prèvia i els coneixements als quals es fa al·lusió en la convocatòria: textuals, coreogràfics i musicals.

Tota la documentació s'ha d'enviar a castingtroianes23@gmail.com i en l'assumpte cal posar TROIANES, nom i cognom.

Una vegada superat el procés de selecció, el període de contractació serà de l'11 de desembre del 2023 al 5 d'abril del 2024. Els assajos seran de l'11 de desembre de 2023 al 8 de febrer del 2024 a la ciutat de València. Finalment, l'exhibició al Rialto serà del 9 de febrer al 10 de març del 2024. També hi haurà funció al Teatre Principal de Castelló de la Plana el 24 de març i a l'Arniches d'Alacant el 5 d'abril.

També et pot interessar

stats