L’historiador Antoni Furió i la Companyia Teatre Micalet, premis Miquelet 2020

Els guardons s’entreguen aquest dissabte en la seu de la Societat Coral el Micalet a València.

Antoni Furió
Antoni Furió / Teatre El Micalet

La Societat Coral el Micalet ha atorgat a l’historiador Antoni Furió i a la Companyia Teatre Micalet els Miquelet d’Honor dels Premis Miquelet 2020. Els guardons, que reconeixen el compromís cívic i de defensa de la cultura i la llengua, s’entreguen aquest dissabte en la seu de la societat musical a València, en un acte on actuarà la Coral Giner amb un programa en homenatge a Lluís Llach i al qual assisteix la secretaria autonómica de Cultura i Esports, Raquel Tamarit

En la trenta-tresena edició, la societat coral ha decidit no convocar les huit categories que componen aquests guardons per l’excepcional situació i la crisi sanitària generada per la Covid-19.

La junta directiva de l’entitat ha volgut premiar la trajectòria cívica desenvolupada per Antoni Furió, catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de València i membre de l'Institut d’Estudis Catalans, i l’activitat en defensa de la llengua, la cultura i la resiliència del projecte impulsat per la Companyia Teatre Micalet durant 25 anys, aniversari que celebra aquest 2020.

Furió és director de la revista L’Espill i forma part també del consell assessor o de redacció de prestigioses revistes nacionals i internacionals. La seua activitat investigadora i professional s’ha centrat en la història de l’edat mitjana i en l’estudi i difusió de l’obra de Joan Fuster.

La Companyia Teatre Micalet, per la seua banda, celebra el 25 aniversari amb obres com El jardí dels cirerers d’Anton Txékhov, en versió de Manuel Molins, El Malfet d'Inishmaan, de Martin McDonagh i Nadal a casa els Cupiello d’Eduardo de Filippo. Fundada per Pilar Almeria, Joan Peris i Ximo Solano, gestiona el Teatre Micalet, ubicat en la mateixa seu de la societat coral, amb una estratègia basada a impulsar una línia de produccions pròpies en valencià.

En la gala de lliurament dels premis, la Coral Giner oferirà un concert i espectacle on s'interpretaran algunes de les millors cançons de Lluís Llach.

El Micalet és una societat musical fundada l’any 1893 i declarada d’utilitat pública en 1978. L’entitat, sense ànim de lucre, compta amb l'Escola de Música Matilde Salvador, d’ensenyaments no reglats, i el centre autoritzat Institut Musical Giner on s’imparteixen estudis oficials d’ensenyament elemental i professional, així com diverses agrupacions artístiques com la Jove Orquestra, la Coral Giner, les corals infantil i juvenil, Colla de Tabal i Dolçaina, Grup de Danses Alimara, Rondalla i Aula de Teatre.

També et pot interessar

stats