L'exposició "Sorolla i l'espiritualitat" arriba a la Fundació Bancaixa

Fins al 2 de setembre disfrutarem d'algunes de les considerades millors obres del pintor i d'una que no s'havia exposat mai en públic.

L\'exposició \"Sorolla i l\'espiritualitat\" arriba a la Fundació Bancaixa

És un oli impressionant, amb una història a la mida del quadre, un dels més grans que va pintar Sorolla. 'Jo sóc el pa de la vida' fou un encàrrec de temàtica religiosa, d'un potentat xilé, polític i viticultur ric, fet a posta per adornar l'escala del seu palau personal, a Valparaíso. Allí va estar 70 anys, fins que un empresari el va tornar a València, en un  estat de conservació penós. Ara pertany a la família Lladró i, gràcies a una treballada restauració, ha recuperat l'esplendor.

Este quadre inèdit està just enfront de la considerada obra mestra de Sorolla: 'Trista herència', on un frare cuida dels lisiats a la vora de la mar a la Malva-rosa. Són els dos grans reclams d'esta exposició, que es completa amb altres menuts, dels pocs que va pintar l'artista amb temàtica religiosa, com esta 'Santa Clotilde', plena de daurats, o esta senzilla mare de déu. Prou perquè esta exposició es convertisca en l'èxit de la temporada, com sempre que Joaquín Sorolla torna a la seua terra.

També et pot interessar

stats