L’exposició ‘‘Nosaltres, les escriptores’’ reivindica les autores valencianes

La mostra vol visibilitzar la ‘‘triple invisibilització’’ del col·lectiu per raons de gènere, llengua i territori.

Cartell de l’exposició itinerant ‘‘Nosaltres, les escriptores’’

L’Associació Cívica Valenciana (ACV) Tirant lo Blanc ha organitzat l’exposició itinerant ‘‘Nosaltres, les escriptores’. Valencianes en el temps’’ amb l'objectiu de visibilitzar les autores valencianes. L’exposició està composta per diversos panells que presenten un catàleg de 450 escriptores que posen especial èmfasi sobre les autores en valencià per “la triple invisibilització que pateixen, com són la raó de gènere, de llengua i de territori”, segons expliquen des de l’ACV Tirant lo Blanc. 

L'exposició repassa les firmes històriques, com ara sor Isabel de Villena, que han escrit al territori valencià, fins a les de l’actualitat, refent d’una forma senzilla els relats de vida de les dones que han conformat la tradició literària.

La mostra es podrà visitar fins al dimecres 31 d'octubre al Centre Municipal de la Joventut d’Algirós de València i té l'objectiu de “recuperar i valorar el paper d’aquestes dones dins de la història de la literatura”, manifesten des de l'entitat. És per això que l’exposició compta amb material audiovisual inèdit i l’oferta de visites guiades a càrrec de Marta Meneu-Borja, booktuber valenciana.

Entre les activitats que acompanyen l’exposició, aquest dilluns a les 18:00 h es du a terme la taula redona ‘‘Escriptores i lectores. Visibilitzar al 2.0’’ en què participaran Sénia Mulayali, copresentadora de València, Califòrnia  (À Punt Mèdia) i d’Els llibres de Sénia (Tresdeu); Amaia Crespo, de Paper i píxels (booktube); la divulgadora literària Irene Rodrigo, d'Una habitació pròpia i Léeme (YouTube); i Marta Meneu-Borja, de La prestatgeria de Marta (booktube). En aquesta taula es reflexionarà sobre les eines de què disposem individualment per a visibilitzar les autores valencianes des del punt de vista d’aquestes àvides lectores i comunicadores contemporànies.

Com a cloenda de la jornada i de la mostra, es comptarà amb la presència de les comissàries, Manola Roig i Rosa Roig en l’activitat d’animació lectora ‘‘Llegim amb les valencianes’’. Amb l’ajuda d’Enric Casado a la guitarra, es farà una lectura breu i encadenada d’una tria d’autores que integren l’exposició amb alternança de text explicatiu i fragment de l’obra.

També et pot interessar

stats